Mit tudok venni a PMDD -hez?

Mit tudok venni a PMDD -hez?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A premenstruációs diszforikus rendellenesség egyfajta premenstruációs szindróma. Ingerlékenységet, szorongást és fáradtságot okoz. Gyógyszerek állnak rendelkezésre a rendellenesség kezelésére, de egyesek inkább a természetes kezeléseket próbálják ki először a stressz csökkentése, a relaxáció fokozása és a tünetek enyhítése érdekében.

Egyes becslések szerint a reproduktív életkorú nők 3–8 % -ának premenstruációs diszforikus rendellenessége (PMDD) van. A tényleges szám azonban magasabb lehet, mivel az orvosok esetleg tévesen diagnosztizáltak néhány embert. A

PMDD -nek ugyanazok a tünetei vannak, mint a premenstruációs szindróma (PMS), ám ezek általában sokkal intenzívebbek, és megnehezíthetik egyesek számára, hogy a mindennapi életben működjenek.

Az alábbiakban bemutatjuk a 12 legjobb természetes kezelési lehetőséget a PMDD -hez.

PMDD természetes kezelései

A következő gyógymódok hatékonyak lehetnek a PMDD gyógyszereinek hatékony alternatívái:

1. Meditáció

A stressz okozhat. PMDD rosszabb.

A stressz csökkentése és a PMDD egyéb tüneteinek megkönnyítése érdekében, beleértve a szorongást és a depressziót, gyakorolja a napi meditációt.

A meditáció magában foglalja a lélegzetre összpontosítást, hogy a jelen pillanatban földelt maradjon.

A rendszeres meditáció elősegítheti az egyének pihenését és enyhítést mind a fizikai, mind az érzelmi tünetektől.

A meditáció megkezdéséhez:

 • Csatlakozzon egy irányított meditációs osztályhoz
 • nézzen meg egy videót a YouTube -on
 • Töltse le a meditációs alkalmazást

Célja, hogy minden reggel és este legalább 10 percig meditáljon.

2. Aromaterápia

Az aromaterápia illatos növényi olajokat használ fizikai és pszichológiai előnyök biztosítására. Az aromaterápia előnyeit mutató bizonyítékok vegyesek, de sokan azt állítják, hogy ez segít nekik a stressz, a fájdalom és az alvási problémák kezelésében.

A PMDD legnépszerűbb olajai között szerepel:

 • kamilla
 • Clary Sage
 • Geranium
 • levendula
 • neroli
 • rózsa

Adja hozzá a hígított olajokat a fürdővízhez, tegyen néhány cseppet egy olaj diffúzorba, hígítson egy hordozóban Olaj és használja masszázsolajként, vagy közvetlenül a palackból lélegezzen be az illatot.

Választék a kamilla, a Clary Sage, a Museranium, a Lavender, a Neroli és a Rose illóolajok online vásárlására.

3. Meleg fürdő

A meleg fürdők pihennek és ösztönözhetik az alvást. A meleg víz enyhíti a menstruációs görcsöket is. Élvezze a 20 perces áztatást lefekvés előtt, hogy kezelje a PMDD tüneteit.

Használjon nyugtató illatokat és pihentető zenét játsszon az éjszakai fürdő hatásainak fokozására.

4. Gyakorlat

A kutatások azt sugallják, hogy a rendszeres testmozgás előnyös a premenstruációs tüneteknél. Az egyik tanulmány kimutatta, hogy a PMS rendszeres testmozgása csökkentette a fájdalmat és a megnövekedett hangulatot.

A legjobb eredmény elérése érdekében minden héten vegyen részt az aerob tevékenységek és az erő edzések keverékében. Az amerikaiak fizikai aktivitási irányelvei azt javasolják, hogy minden felnőtt legalább:

 • 150 perces közepes intenzitású vagy 75 perces erőteljes intenzitású aerob aktivitást heti
 • Erő- alapú tevékenységek, amelyek az összes fő izomcsoportot működtetik, heti 2 nap vagy több nap

5. Különböző menstruációs termékek

Néhány menstruációs termék súlyosbíthatja a PMDD tüneteit egyes embereknél.

A tamponok több görcsöt és alacsonyabb hasi fájdalmat okozhatnak. Az illatos párnák és a pantilinerek irritálhatják az érzékeny bőrűeket.

Segíthet a különböző menstruációs termékekkel való kísérletben.

Próbáljon meg például az organikus pamut párnákra és a pantilinerekre váltani, vagy használjon menstruációs csészéket.

Választható menstruációs csészék vásárolhatók online.

6. Jóga

A 2016 -os tanulmány azt sugallja, hogy a jóga 12 hete:

 • Javítsa a menstruációs fájdalmat és a fizikai funkciót
 • Jelentősen csökkentse a hasi duzzanatot, a görcsöket és az emlő érzékenységét
 • Az általános egészségérzékelés, az energiaszint és a mentális egészség javítása

A tanulmány eredményei az osztályokon alapultak. Konkrétan a PMS -ben szenvedő nők számára, de a rendszeres jógaóráknak is segíteniük kell a PMS -ben és a PMDD -ben.

Egyéb kutatások támogatják a jógát és a testmozgást általában a tünetek csökkentésében.

7. Alvás

Az alváshiány hozzájárulhat az alacsony hangulathoz, fáradtsághoz és a fájdalom fokozott érzékenységéhez. A PMDD tüneteinek csökkentése érdekében:

 • Minden este ugyanabban az időben feküdjön le, és minden nap egyidejűleg felkeljen
 • Célja, hogy éjszaka 7-9 órán át aludjon
 • Kerülje el a meghosszabbított nappali napsütést
 • Az lefekvés előtti órákban nincs koffein vagy magas cukáris étel és ital. Li
 • Kapcsolja ki a TV-t és a számítógépet legalább egy órával lefekvés előtt
 • Győződjön meg arról, hogy a hálószoba hőmérséklete 60-67 ° F között van , vagy olvassa el egy könyvet lefekvés előtt

Keresse meg a kezelést. Ha olyan rendellenességek, mint az álmatlanság vagy az alvási apnoe, zavarják az alvást

8. étrend

Az emberek egészséges étrenddel kezelhetik a PMS tüneteit. Valószínű, hogy a PMDD tünetei, például a szorongás és a puffadás, étkezési változások révén is javulnak.

Egyél rendszeres ételeket és harapnivalókat a nap folyamán, hogy a vércukorszint egyenletesen tartsa. A sok víz ivása szintén csökkenti a puffadás csökkentését.

9. Kiegészítők

Ha nem lehet az ajánlott vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok szintje az élelmiszerekből, ez segíthet az étrend -kiegészítők szedésében.

A premenstruációs tünetekkel küzdő emberek részesülhetnek a következő kiegészítők szedéséből:

 • E -vitamin
 • B6 -vitamin

Az egyéneknek mindig beszélniük kell orvosukkal, mielőtt kiegészítőket használnak PMDD -hez vagy más rendellenességekhez, különösen, ha más gyógyszereket szednek, vagy más egészségi állapotuk van.

Választható kalcium, magnézium, E -vitamin és B6 -vitamin -kiegészítők vásárolhatók online.

10. gyógynövényes gyógymódok

Az emberek évszázadok óta gyógynövényeket használtak különféle betegségek kezelésére, ideértve a hormonokkal kapcsolatos körülményeket is.

Egyes emberek beszámolnak a használatukban, bár nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a gyógynövények hatékonyan kezeljék a PMDD -t vagy a PMS -t.

Általában vett gyógynövény -kiegészítők a következők:

 • chasteberry
 • Este Primrose Oil
 • Gingko
 • ST . John’s Wort

A gyógynövények káros reakciókat okozhatnak, és kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel.

Például, ha a Szent János sörét bizonyos antidepresszánsokkal történő bevétele a szerotoninszintek életveszélyes növekedését eredményezheti. A szerotonin egy olyan vegyi anyag az agyban, amely elősegíti a sok testi funkciót, beleértve a hangulatot is.

Csak gyógynövényes gyógyszereket szed az orvossal vagy a képzett természetes egészségügyi szakemberrel konzultálva. Válassza ki a termékeket gondosan és a gyártó hírnevét erofertil fórum ugorjon át erre a weboldalra. Néhány gyógynövény gyógyszer, és kölcsönhatásba léphet az orvos által előírt gyógyszerekkel.

Választék a Chasteberry, az Este Primrose Oil, a Gingko és a St. John’s Wort Herbal kiegészítők online megvásárolható.

11. Acupunktúra

Az akupunktúra magában foglalja a vékony tűk beillesztését a test bizonyos részeibe. Úgy gondolják, hogy növeli a véráramot és elősegíti a test veleszületett öngyógyulási folyamatát.

A randomizált, kontrollált vizsgálatok elemzése az akupunktúrával kapcsolatban a PMS jelentése szerint a terápia ígéretet mutat a tünetek enyhítésére. Ennek megerősítéséhez több jó minőségű vizsgálatra van szükség.

Az akupunktúra mindazonáltal egy alacsony kockázatú kezelési lehetőség, amely néhány PMS-ben szenvedő ember számára előnyös lehet. Az akupunktúrát az Egészségügyi Világszervezet szerint sok állapot kezelésének hatékony megközelítésének elismerése.

12. A kognitív viselkedésterápia

A kognitív viselkedésterápia (CBT) a beszélgetés terápia egyik formája, amely segít az emberek azonosításában és megváltoztatásában a gondolkodás és a viselkedés haszontalan stílusainak azonosításában és megváltoztatásában. Segíthet a PMDD -ben szenvedő embereknek hatékonyabban megbirkózni:

 • A hangulatváltozások
 • szorongás
 • Depresszió
 • Fájdalom

Mikor kell orvoshoz fordulni

Az életmód megváltoztatása és a természetes gyógymódok nem biztosítanak elegendő enyhítést a PMDD -től vagy a PMS -től.

Orvosi kezelésekre lehet szükség, ha a premenstruációs tünetek befolyásolják a következő területeket.

 • Mentális jólét
 • munka
 • kapcsolatok

Takeaway

pmdd beavatkozhat az ember életminőségével és a működési képességgel. A PMDD életmód -változások, természetes gyógymódok vagy gyógyszerek kezelése révén kezelhető.

Néhány embernek szüksége lehet mindhárom lehetőség kombinációjára. Miután egy személy megtalálta a megfelelő kezelést vagy a kezelések kombinációját, valószínűleg javulni fog a tünetek.

 • Mentális egészség
 • szorongás/stressz
 • Női egészség/nőgyógyászat
 • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

 • Kim, S. Y., Park, H. J., Lee, H., & amp; Lee, H. (2011, július). Akupunktúra a premenstruációs szindróma számára: SYST

Contents