Άνοιξη αλλεργιών: Τύποι, συμπτώματα και θεραπείες

Άνοιξη αλλεργιών: Τύποι, συμπτώματα και θεραπείες

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, τα δέντρα και τα χόρτα αρχίζουν να απελευθερώνουν γύρη στον αέρα. Όταν οι άνθρωποι εισπνέουν αυτή τη γύρη, μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές οι αλλεργίες μπορούν να εμφανιστούν από τον Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, ανάλογα με το κράτος.

Οι αλλεργίες μπορούν να έρθουν σε δύο μορφές:

 • Εποχιακά: Τα συμπτώματα εμφανίζονται την άνοιξη, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο και συνήθως οφείλονται σε σπόρια γύρης ή μούχλα.
 • πολυετή: Τα συμπτώματα εμφανίζονται όλο το χρόνο. Οι αιτίες περιλαμβάνουν ακάρεα σκόνης, ζύμη κατοικίδιων ζώων, μούχλα και κατσαρίδες.

αλλεργίες που εμφανίζονται την άνοιξη είναι γνωστές ως αλλεργίες ελατηρίου, πυρετός ή αλλεργική ρινίτιδα.

Μια αλλεργία εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου υπερβαίνει σε μια κατά τα άλλα αβλαβή ουσία, γνωστή ως αλλεργιογόνο. Όταν ένα άτομο έχει αλλεργία, το σώμα παράγει αντισώματα που ταξιδεύουν στα κύτταρα που απελευθερώνουν ισταμίνη και άλλα χημικά.

Η ισταμίνη προκαλεί διόγκωση στη μύτη και τα μάτια σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τα αλλεργιογόνα που εισέρχονται στο σώμα. Η ισταμίνη προκαλεί επίσης το φτάρνισμα να απομακρύνει τα αλλεργιογόνα από τη μύτη.

Η κύρια αιτία μιας αλλεργίας ελατηρίου είναι η γύρη που μεγαλώνει και αναπαράγεται κατά τη διάρκεια της σεζόν.

γύρη

Τα φυτά παράγουν αυτούς τους μικροσκοπικούς κόκκους για αναπαραγωγή. Ενώ ορισμένα φυτά βασίζονται σε έντομα για να διαδώσουν τη γύρη τους, άλλα φυτά χρησιμοποιούν τον άνεμο. Η γύρη που διαδίδονται από τον άνεμο είναι η κύρια αιτία των συμπτωμάτων αλλεργίας σε άτομα με αλλεργίες γύρης.

Τα δέντρα αρχίζουν να απελευθερώνουν τη γύρη τους νωρίς την άνοιξη. Ανάλογα με το κράτος, διαφορετικά δέντρα θα ξεκινήσουν την επικονίαση νωρίτερα ή αργότερα την εποχή.

Το άσθμα και το ίδρυμα αλλεργίας της Αμερικής (AAFA) απαριθμούν τα δέντρα που είναι πιθανότερο να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας: περιλαμβάνουν:

Grass απελευθερώνει τη γύρη της αργότερα την άνοιξη. Η γύρη χόρτου μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπτώματα αλλεργίας σε άτομα με αλλεργίες γύρης.

Σύμφωνα με το AAFA, τα πιο συνηθισμένα χόρτα που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις είναι:

  /li>

 • Johnson
 • Rye
 • Sweet Vernal
 • Timothy

Οι αλλαγές στον καιρό μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον τρόπο Πολλή γύρη αυτά τα φυτά απελευθερώνουν. Οι ζεστές ημέρες αυξάνουν την ανάπτυξη των φυτών και τη γονιμοποίηση, ενώ οι βροχερές ημέρες μειώνουν την εξάπλωση της γύρης. Οι ημέρες του Windy βοηθούν τη γύρη να εξαπλωθεί πιο εύκολα, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τα συμπτώματα αλλεργίας ενός ατόμου.

Συμπτώματα

Οι αλλεργίες ελατηρίου μπορούν να προκαλέσουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Κόκκινα και υδατικά μάτια
 • κνησμώδη μάτια, μύτη, αυτιά και στόμα
 • βουλωμένη μύτη λόγω συμφόρησης
 • Puffy Eyes
 • της βλέννας που στάζει κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού
 • κυψέλες (σπάνιο)
 • βήχας, συριγμός ή δυσκολία στην πρόληψη

  Για να αποφύγετε την έκθεση σε γύρη και μούχλα, κάντε τα ακόλουθα βήματα:

 • Φορέστε μια μάσκα σκόνης όταν κόβετε το γκαζόν και την κηπουρική
 • Αποφύγετε τα νεκρά και τα σάπια κούτσουρα
 • Κρατήστε όλα τα παράθυρα κλειστά αν είναι δυνατόν και χρησιμοποιήστε φιλικά προς τις αλλεργίες φίλτρα στον αέρα Μονάδες προετοιμασίας
 • λούζοντας και πλύνετε τα μαλλιά καθημερινά για να αφαιρέσετε την γύρη
 • Πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα μία φορά την εβδομάδα
 • Αλλαγή και πλύση ρούχων μετά από να είστε σε εξωτερικούς χώρους
 • ξηρά ρούχα σε στεγνωτήριο, αν είναι δυνατόν αντί για εξωτερικούς χώρους
 • Αφαιρέστε τα παπούτσια πριν εισέλθετε στο σπίτι
 • Φορέστε καπέλα και γυαλιά ηλίου όταν έξω για να περιορίσετε την γύρη που εισέρχονται στα μάτια και προσγείωση στα μαλλιά
 • Τα δάπεδα κενού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Θεραπείες

Οι θεραπείες για τις αλλεργίες της άνοιξης μπορούν να περιλαμβάνουν τη λήψη φαρμάκων, καθώς και να δοκιμάσετε κάποιες θεραπείες στο σπίτι.

φάρμακα

Υπάρχει μια σειρά από φάρμακα που διατίθενται για τη θεραπεία συμπτωμάτων αλλεργίας της άνοιξης. Αυτά τα φάρμακα είναι διαθέσιμα τόσο πέρα από τον πάγκο (OTC) όσο και με συνταγή.

 • : Αυτά μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα, όπως τα κνησμώδη μάτια και τη μύτη, τη μύτη και το φτέρνισμα. Τα αντιισταμινικά διατίθενται σε χάπι, ρινικό σπρέι ή υγρές μορφές.
 • ρινικά κορτικοστεροειδή: ένας τύπος ρινικού ψεκασμού που μειώνει τη φλεγμονή. Οι γιατροί τους θεωρούν το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για αλλεργική ρινίτιδα.
 • Αποσυμπιεστές: Αυτά τα δουλεύουν συρρικνώνοντας την επένδυση των ρινικών περασμάτων και μειώνοντας την αντιπαράθεση. Οι αποσυμφορητικά έρχονται σε χάπια, υγρό, πτώση και ρινική μορφή ψεκασμού. Η μακροπρόθεσμη χρήση μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες.
 • υποδοχείς λευκοτριενίου: Αυτά τα δισκία εμποδίζουν τη δράση ορισμένων χημικών ουσιών που εμπλέκονται σε αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Οι οφθαλμικές σταγόνες: Οι οφθαλμικές σταγόνες αντιμετωπίζουν τις αλλεργίες των ματιών. Οι οφθαλμικές σταγόνες μπορούν να προσφέρουν βραχυπρόθεσμη ανακούφιση για ερυθρότητα, φαγούρα και πρήξιμο.
 • Πρόσθετες ρινικές σπρέι: Άλλοι σπρέι είναι διαθέσιμοι για να καταπραΰνουν τα ξηρά ρινικά περάσματα ή την παχιά βλέννα, να μειώσουν τα συμπτώματα μετά από ρινική στάγδην και να βοηθήσουν στην πρόληψη των αλλεργικών αντιδράσεων.

Ανοσοθεραπεία

Η ανοσοθεραπεία είναι μια μακροπρόθεσμη λύση που στοχεύει να απευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους στις αλλεργίες τους. Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανοσοθεραπεία για να θεραπεύσουν άτομα που αντιμετωπίζουν παρενέργειες ή να αισθάνονται ελάχιστα ή καθόλου όφελος από τη φαρμακευτική αγωγή.

Υπάρχουν δύο τύποι ανοσοθεραπείας: πυροβολισμούς αλλεργίας και υπογλώσσια δισκία.

Οι πυροβολισμοί αλλεργίας περιλαμβάνουν την ύπαρξη ενέσεων αλλεργιογόνων για 3-5 χρόνια. Αυτές οι ενέσεις συμβάλλουν στη δημιουργία αντίστασης στο αλλεργιογόνο.

Τα υπογλώσσια δισκία αντιμετωπίζουν μόνο ορισμένους τύπους αλλεργιών. Απαιτούν ένα άτομο να διαλύσει ένα δισκίο κάτω από τη γλώσσα του κάθε μέρα για έως και 3 χρόνια. Ένα άτομο μπορεί να αρχίσει να παίρνει τα χάπια τους μήνες πριν από την άνοιξη.

Home Remedies

Πολλές φυσικές θεραπείες μπορεί να φέρουν ανακούφιση σε ανθρώπους που βιώνουν τις αλλεργίες της άνοιξης.

Η εισπνοή ατμού

Η εισπνοή ατμού χρησιμοποιείται ευρέως για αλλεργική ρινίτιδα και μπορεί να καταπραΰνει και να ανοίγει ρινικά περάσματα.

για να εισπνεύσει ατμό, τοποθετήστε ένα μπολ με βραστό νερό σε ένα τραπέζι. Καλύψτε το κεφάλι, το πρόσωπο και το μπολ με μια πετσέτα και αναπνέετε τους ατμούς.

Προσέξτε για να αποφύγετε την κλίμακα του δέρματος όταν χρησιμοποιείτε ζεστό ή βραστό νερό.

Ξύλα αλατόνερου

ΑΛΙΩΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της βουλωμένης μύτης και της συμφόρησης με την αραίωση της επιπλέον βλέννας από τα ρινικά περάσματα. Η λύση μπορεί επίσης να καθαρίσει τα αλλεργιογόνα από τα ρουθούνια και τους κόλπους.

Υπάρχουν διάφορα σπορά με αλατόνερα χωρίς συνταγή.

Εναλλακτικά, ένα άτομο μπορεί να κάνει το δικό του.

Βελονισμός

Ο βελονισμός περιλαμβάνει την τοποθέτηση λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος για θεραπευτικούς σκοπούς. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είχαν βελονισμό παρατήρησαν λιγότερα ρινικά συμπτώματα και βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Άλλα φυσικά θεραπείες περιλαμβάνουν φύλλα τσουκνίδας, τα οποία μπορεί να μειώσουν τη ρινική διόγκωση, σύμφωνα με μελέτη του 2017.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition δείχνει ότι ορισμένα προβιοτικά μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής για άτομα με αλλεργίες. Ωστόσο, οι επιστήμονες πρέπει να κάνουν περισσότερη έρευνα και στα δύο.

για να ανακαλύψετε περισσότερες πληροφορίες που βασίζονται σε στοιχεία και πόρους για το άσθμα & amp; αλλεργίες, επισκεφθείτε τον αποκλειστικό μας κόμβο.

Διάγνωση

Ένας γιατρός μπορεί να εκτελέσει αρκετές δοκιμές για τη διάγνωση μιας αλλεργίας ελατηρίου, συμπεριλαμβανομένων:

 • Το αλλεργιογόνο στο δέρμα του ατόμου για να αναζητήσει οποιαδήποτε αντίδραση. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 10-20 λεπτά.
 • Ενδοδερμική δοκιμή: Αυτό είναι συνήθως πιο ευαίσθητο από μια δοκιμή τσίμπημα. Περιλαμβάνει τον γιατρό που εισάγει ένα μικρό ποσό του αλλεργιογόνου κάτω από το δέρμα για να δει αν υπάρχει αντίδραση.
 • Δοκιμή αίματος: Ο γιατρός θα λάβει δείγμα αίματος και θα το στείλει σε εργαστήριο. Ο τεχνικός του εργαστηρίου θα προσθέσει το αλλεργιογόνο στο δείγμα για να δει αν ο αριθμός των αντισωμάτων που παράγονται αυξάνονται.

Ο γιατρός μπορεί να ζητήσει από το άτομο για τα συμπτώματα, το σπίτι και τα περιβάλλοντα εργασίας και το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό.

Πότε να δείτε έναν γιατρό

Ένα άτομο πρέπει να δει έναν γιατρό ή έναν ειδικό αλλεργίας εάν αισθάνονται ότι η ποιότητα ζωής τους επηρεάζεται από τις αλλεργίες τους.

Εάν ένα άτομο έχει χρόνιες λοιμώξεις κόλπων, πονοκεφάλους, δυσκολία στην αναπνοή ή έναν επίμονο βήχα, θα πρέπει να δουν έναν ειδικό για να συζητήσουν θεραπείες.

Περίληψη

Οι αλλεργίες ελατηρίων επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους στις Η.Π.Α. κάθε χρόνο, με 19,2 εκατομμύρια να λαμβάνουν διάγνωση πυρετού το 2018, σύμφωνα με τα κέντρα για την πρόληψη και τον έλεγχο των ασθενειών (CDC ).

Οι αλλεργίες ελατηρίου ανταποκρίνονται καλά σε μια ποικιλία θεραπειών, τόσο OTC όσο και συνταγογράφησης.

Φυσικές θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν να απαλύνουν τα συμπτώματα. Ωστόσο, ένα άτομο πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό εάν τα συμπτώματά του γίνουν σοβαρά ή μη διαχειρίσιμα.

 • Εποχιακή αλλεργία