Για την ανάκτηση ωαρίων, ο γιατρός σας θα αφαιρέσει τα ωάρια από τις ωοθήκες σας

Για την ανάκτηση ωαρίων, ο γιατρός σας θα αφαιρέσει τα ωάρια από τις ωοθήκες σας

Αυτή η εξέταση συνήθως περιλαμβάνει την ανασκόπηση του ιατρικού ιστορικού σας και την εξέταση αίματος και ορμονών. Μπορεί επίσης να κάνετε ένα διακολπικό υπερηχογράφημα για να εξετάσετε τα ωάρια στις ωοθήκες σας.

Διέγερση και παρακολούθηση ωοθηκών

Θα λάβετε οδηγίες να πάρετε ορισμένα φάρμακα που θα βοηθήσουν στην τόνωση της ωορρηξίας. Κάθε γιατρός γονιμότητας έχει μια μοναδική προσέγγιση σε αυτή τη διαδικασία. Μπορεί να σας ζητηθεί να πάρετε αντισυλληπτικά χάπια ή οιστρογόνα. Ορισμένα φάρμακα μπορεί να απαιτούν παρακολούθηση με εξετάσεις αίματος ή υπερήχους για να διασφαλιστεί ότι όλα λειτουργούν σωστά. Στη συνέχεια, θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ενέσιμα φάρμακα που περιέχουν ορμόνες για να βοηθήσετε το σώμα σας να παράγει πολλά ωάρια σε έναν κύκλο.

Ανάκτηση ωαρίων

Για την ανάκτηση ωαρίων, ο γιατρός σας θα αφαιρέσει τα ωάρια από τις ωοθήκες σας. Θα σας χορηγηθεί αναισθησία, επομένως θα κοιμάστε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο γιατρός σας θα χρησιμοποιήσει ένα διακολπικό υπερηχογράφημα για καθοδήγηση. Μια βελόνα εξάγει τα αυγά και τοποθετούνται σε σωληνάρια και αποστέλλονται για αποθήκευση. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 με 20 λεπτά.

Ανάκτηση και κατάψυξη αυγών

Μετά την ανάκτηση, τα εξαγόμενα αυγά θα αποθηκευτούν και θα καταψυχθούν για μελλοντική χρήση. Μια διαδικασία που ονομάζεται υαλοποίηση χρησιμοποιείται για την κατάψυξη των ωαρίων. Η υαλοποίηση παγώνει γρήγορα τα αυγά χρησιμοποιώντας υγρό άζωτο για να μειώσει τον κίνδυνο σχηματισμού κρυστάλλων πάγου στα αυγά. Αυτό βοηθά στην αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης.

Πώς να πληρώσετε για την κατάψυξη αυγών

Η κατάψυξη ωαρίων είναι δαπανηρή, αλλά πολλές γυναίκες τη βλέπουν ως εναλλακτική λύση στη συμβατική γονιμοποίηση. Αν και οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν την κατάψυξη ωαρίων, υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές πληρωμής. Οι τυπικοί τρόποι πληρωμής για την κατάψυξη ωαρίων περιλαμβάνουν αποταμιεύσεις, προσωπικά δάνεια και επιχορηγήσεις.

Οικονομίες

Εάν θέλετε να καταψύξετε τα αυγά σας στο μέλλον, μπορείτε να αρχίσετε να τα αποθηκεύετε τώρα. Μπορείτε να καθορίσετε πόσα χρήματα πρέπει να εξοικονομείτε κάθε μήνα για να καλύψετε τα έξοδα. Ο οικονομικός προγραμματισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους πληρωμής αυτής της διαδικασίας, καθώς σας επιτρέπει να προλάβετε το κόστος.

Προσωπικά δάνεια

Ένα προσωπικό δάνειο είναι ένας άλλος τρόπος πληρωμής για την κατάψυξη ωαρίων. Τα προσωπικά δάνεια απαιτούν χρέος, αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε ένα εύκολο σχέδιο πληρωμής για να πληρώσετε αργά το δάνειο. Εξετάστε τα επιτόκια και τα μηνιαία έξοδα διαβίωσής σας, εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα να συνάψετε δάνειο για να πληρώσετε τη διαδικασία.

Επιχορηγήσεις

Διατίθενται επιχορηγήσεις για να σας βοηθήσουν να πληρώσετε για θεραπείες γονιμότητας, εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις. Αυτός μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πληρωμής για το σύνολο ή μέρος της διαδικασίας.

Παροχές γονιμότητας εργοδότη

Ορισμένες εταιρείες βοηθούν στην κάλυψη του κόστους των θεραπειών γονιμότητας. Επικοινωνήστε με τον εργοδότη σας για να δείτε εάν τα οφέλη για την υγεία σας προσφέρουν επιλογές θεραπείας γονιμότητας.

Η κατάψυξη ωαρίων είναι μια επιλογή για τις γυναίκες που θέλουν να αναβάλουν την απόκτηση ενός παιδιού. Αν και η διαδικασία δεν είναι εγγυημένη, η κλινική εγκυμοσύνη έχει ποσοστό επιτυχίας 4–12%.

FAQ

Πόσο κοστίζει η κατάψυξη των αυγών για 5 χρόνια;

Το κόστος της κατάψυξης αυγών ποικίλλει ανάλογα με πολλούς παράγοντες. Συνολικά, μπορεί να κοστίσει από 8.000 $ έως 40.000 $. Απαιτείται ετήσια χρέωση για την αποθήκευση αυγών.

Σε ποια ηλικία πρέπει να καταψύξω τα ωάρια μου;

Συνήθως συνιστάται στις γυναίκες να καταψύχουν τα ωάρια τους στα τέλη της δεκαετίας των 20 ή στις αρχές των 30 ετών. Είναι αποδεκτό να καταψύχονται τα αυγά μετά την ηλικία των 35 ετών, αλλά μπορεί να απαιτούνται πολλαπλές θεραπείες.

Η κατάψυξη των ωαρίων εγγυάται ένα μωρό;

Όχι, η κατάψυξη ωαρίων δεν εγγυάται μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη. Υπάρχει μόνο 4-12% πιθανότητα ένα κατεψυγμένο ωάριο να οδηγήσει σε ζωντανό τοκετό.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής εμμηνορροϊκής διαδικασίας, το εμμηνορροϊκό υγρό, που αποτελείται από την επένδυση της μήτρας και το αίμα, ρέει προς τα κάτω μέσω του τραχήλου της μήτρας και εξέρχεται από τον κόλπο. Μερικές φορές, η κατεύθυνση της περιόδου είναι αντίθετη – το αίμα της περιόδου ρέει προς τα πάνω μέσω των σαλπίγγων στην κοιλιακή κοιλότητα. Ονομάζεται ανάδρομη έμμηνος ρύση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιο πυελικό πόνο και ελαφρύτερη αιμορραγία μέσω του κόλπου. Είναι επικίνδυνο? Γιατί συμβαίνει;

Βασικά φαγητά:

  • Η ανάδρομη έμμηνος ρύση είναι όταν το υγρό της περιόδου ρέει προς τα μέσα μέσω των σαλπίγγων στην περιτοναϊκή κοιλότητα.
  • Έως και το 90% των γυναικών εμφανίζουν ανάδρομη αιμορραγία.
  • Η ανάδρομη αιμορραγία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, όπως πυελικό πόνο ή ελαφριά ροή της περιόδου.
  • Οι γυναίκες που εμφανίζουν ανάδρομη έμμηνο ρύση είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ενδομητρίωση.

Τι είναι η ανάδρομη έμμηνος ρύση;

Η ανάδρομη έμμηνος ρύση είναι μια διαδικασία κατά την οποία η περίοδος του αίματος κινείται προς τα πίσω μέσω των σαλπίγγων στην περιοχή της κοιλιάς, που ονομάζεται περιτοναϊκή κοιλότητα, αντί να ρέει προς τα κάτω και να εξέρχεται από τον κόλπο. Αν και αυτή η διαδικασία ακούγεται περίεργη, είναι αρκετά σύνηθες να έχουμε ανάδρομες περιόδους και τυπικά δεν είναι επικίνδυνη.

Αιτίες ανάδρομης εμμήνου ρύσεως

Κατά τη συνήθη έμμηνο ρύση, το υγρό της περιόδου, που αποτελείται από ενδομητρικό ιστό και αίμα, εξέρχεται από το σώμα μέσω του τραχήλου της μήτρας και του κόλπου. Συμβαίνει λόγω συγχρονισμένων συσπάσεων της μήτρας, που ονομάζονται περισταλτική της μήτρας. Η ανάδρομη έμμηνος ρύση εμφανίζεται συχνά όταν οι συσπάσεις της μήτρας είναι ασύγχρονες, με αποτέλεσμα το υγρό της περιόδου να ρέει προς τα πίσω μέσω των σαλπίγγων στην κοιλιακή κοιλότητα.

Άλλες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν ανάδρομη έμμηνο ρύση είναι αυτές που διαταράσσουν τη φυσική ροή του υγρού της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων της μήτρας (πολύποδες, ινομυώματα), δομικές ανωμαλίες ή αποφράξεις του κόλπου ή του τραχήλου της μήτρας (στενό άνοιγμα) και εκείνες που προκαλούν έντονη έμμηνο ρύση . Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάδρομη έμμηνος ρύση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που εμφανίζεται σε όλες σχεδόν τις γυναίκες με έμμηνο ρύση (έως και 90%). Ως εκ τούτου, θεωρείται ως ένα φυσικό φαινόμενο που σπάνια προκαλεί προβλήματα.

Συμπτώματα ανάδρομης εμμήνου ρύσεως

Συνήθως, η ανάδρομη έμμηνος ρύση δεν προκαλεί συμπτώματα και μπορεί να μείνει απαρατήρητη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, επειδή είναι ένα φυσικό μέρος του εμμηνορροϊκού κύκλου. Το πιο δημοφιλές σύμπτωμα της ανάδρομης εμμήνου ρύσεως είναι οι επώδυνες περίοδοι. Το αίμα εισέρχεται στην περιτοναϊκή κοιλότητα, καλύπτει τα πυελικά όργανα, ερεθίζει τον ιστό και προκαλεί φλεγμονή και πόνο. Επιπλέον, λόγω της προς τα πίσω ροής της περιόδου, λιγότερο αίμα διαφεύγει από τον κόλπο, έτσι μερικές γυναίκες παρατηρούν πιο ελαφριές περιόδους.

Κίνδυνοι ανάδρομης εμμήνου ρύσεως

Πιστεύεται ότι οι γυναίκες με ανάδρομη έμμηνο ρύση είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ενδομητρίωση. Η ενδομητρίωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο ιστός της επένδυσης της μήτρας αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσμηνόρροια (επώδυνες περιόδους), κηλίδες και ανωμαλίες του κύκλου.

Αυτή η θεωρία αναπτύχθηκε από τον γιατρό John A. Sampson, ο οποίος μελέτησε την ανάδρομη έμμηνο ρύση και την ενδομητρίωση τον 20ο αιώνα. Σύμφωνα με τη θεωρία του, κατά την ανάδρομη έμμηνο ρύση, η εμμηνορροϊκή ροή, που αποτελείται από ενδομήτρια κύτταρα και αίμα, μεταφέρεται μέσω των σαλπίγγων στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Τα κύτταρα του ενδομητρίου μπορούν να καλύψουν τα πυελικά όργανα και τα πυελικά τοιχώματα. Κατά τη διάρκεια κάθε εμμηνορροϊκού κύκλου, ο ενδομήτριος ιστός διεγείρεται να αναπτυχθεί και να πυκνώσει, προκαλώντας φλεγμονή, πόνο και βλάβες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενδομητρίωσης.

Από την άλλη, αυτή η θεωρία δεν είναι απολύτως σωστή. Εάν η θεωρία ήταν απολύτως αληθής, τα ποσοστά ενδομητρίωσης θα ήταν σχεδόν τόσο υψηλά όσο το ποσοστό της ανάδρομης εμμήνου ρύσεως. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έως και το 90% των γυναικών εμφανίζουν ανάδρομη έμμηνο ρύση, ενώ το ποσοστό ενδομητρίωσης είναι περίπου 10%, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επιπλέον, η θεωρία του Sampson θα σήμαινε ότι η ενδομητρίωση εμφανίζεται πιο συχνά με την ηλικία, κάτι που δεν είναι αλήθεια.

Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ανάδρομη έμμηνος ρύση μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη ενδομητρίωσης, αλλά όχι η βασική αιτία. Σίγουρα, περισσότερη έρευνα είναι ζωτικής σημασίας για τη μελέτη της σχέσης μεταξύ της ανάδρομης εμμήνου ρύσεως και της ενδομητρίωσης.

Διάγνωση και θεραπεία της ανάδρομης εμμήνου ρύσεως

Τυπικά, η ανάδρομη έμμηνος ρύση δεν διαγιγνώσκεται ως πάθηση. Μπορεί να διαγνωστεί ως σύμπτωμα ενδομητρίωσης.

Η ανάδρομη έμμηνος ρύση είναι μια φυσιολογική διαδικασία και δεν χρειάζεται καμία θεραπεία. Ωστόσο, οι γιατροί μπορούν να επιλέξουν ένα σχέδιο θεραπείας εάν προκαλεί έντονο κοιλιακό άλγος ή άλλες καταστάσεις, όπως η ενδομητρίωση.

Για τη μείωση της δυσμηνόρροιας, συνιστάται η χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ).

Στην περίπτωση της ενδομητρίωσης, οι γιατροί μπορεί να συνταγογραφήσουν ορμονικά φάρμακα ή να προτείνουν τη χρήση άλλων μεθόδων αντισύλληψης για τη διακοπή του εμμηνορροϊκού κύκλου. Μια άλλη επιλογή είναι η χειρουργική αφαίρεση των ενδομητριωτικών βλαβών.

Πότε να δείτε γιατρό

Αν και η ανάδρομη έμμηνος ρύση είναι συχνή και μπορεί να μην προκαλεί συμπτώματα, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν παρατηρήσετε έντονες αλλαγές στη ροή της περιόδου σας, έντονο πυελικό πόνο, ναυτία ή ζάλη.

Η ανάδρομη έμμηνος ρύση είναι μια φυσική διαδικασία που βιώνουν πολλές γυναίκες. Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα, συνδέεται με υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης ενδομητρίωσης. Εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές στην κανονικότητα, τη ροή της περιόδου ή έντονο πόνο, συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για περαιτέρω εξέταση.

FAQ

Ποιος είναι πιο πιθανό να έχει ανάδρομες περιόδους;

Η ανάδρομη έμμηνος ρύση μπορεί να επηρεάσει όλους όσους έχουν έμμηνο ρύση. Εμφανίζεται ως τακτικό συστατικό του εμμηνορροϊκού κύκλου. Παρατηρείται ότι άτομα με εμπόδια στην έξοδο της μήτρας και γυναίκες με έντονη έμμηνο ρύση είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ανάδρομη αιμορραγία.

Θα συνεχίσω να αιμορραγώ αν έχω ανάδρομη περίοδο;

Κατά την ανάδρομη έμμηνο ρύση, το αίμα εξακολουθούσε να εκκρίνεται από τον κόλπο. Η ροή μπορεί να φαίνεται ελαφριά επειδή μέρος του εμμηνορροϊκού υγρού ρέει προς τα μέσα μέσω των σαλπίγγων στην περινεϊκή κοιλότητα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 70% των ενηλίκων ανέφερε ότι έπαιρνε τουλάχιστον ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο την ημέρα το 2020. Επίσης, το 24% αναφέρει ότι έπαιρνε τέσσερα ή περισσότερα φάρμακα καθημερινά. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τις δυσάρεστες παρενέργειες των φαρμάκων, όπως η ναυτία, η κόπωση και η διάρροια, αλλά τι γίνεται με τις επιπτώσεις στην έμμηνο ρύση; Δεν είναι ασυνήθιστο για φάρμακα όπως η ασπιρίνη και τα αντισυλληπτικά χάπια να προκαλούν αλλαγές στην έμμηνο ρύση. Πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ήπιες, αλλά είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τυχόν πιθανές παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν.

Βασικά φαγητά:

  • Οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν διακυμάνσεις της εμμήνου ρύσεως από τα φάρμακα.
  • Τα ΜΣΑΦ, ο έλεγχος των γεννήσεων, η ορμονοθεραπεία, η χημειοθεραπεία και τα φάρμακα για τον θυρεοειδή είναι μερικά φάρμακα που διαταράσσουν την περίοδο.
  • Μια συχνά αναφερόμενη ανεπιθύμητη ενέργεια ορισμένων φαρμάκων είναι η ακανόνιστη ή η απουσία περιόδου.
  • Τα OTC και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να είναι ωφέλιμα για τη διαχείριση των συμπτωμάτων PMS ή PMDD.
  • Είναι καλύτερο να ακολουθήσετε ιατρική φροντίδα εάν αντιμετωπίζετε δυσάρεστες παρενέργειες που επηρεάζουν την περίοδό σας.

Φάρμακα που μπορεί να διαταράξουν τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα κοινά φάρμακα που μπορεί να επηρεάζουν τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://animale-me-gummies-official.top .

Contents