Полът и възрастта на лицето не бяха разкрити веднага.

Полът и възрастта на лицето не бяха разкрити веднага.

Хората в тази група трябва да избягват тълпи, пътувания, концерти, ресторанти и киносалони, каза той.

„Помислете много сериозно за минимизиране и почти премахване на контакта ви с групи от хора“, каза Шафнер. „Ако сте религиозен човек, може би трябва да бъдете благоговейни у ​​дома, вместо да се присъедините към конгрегацията.“

Тръмп: Коронавирусът „се появи от нищото“

Коронавирусът ограничи посещението на Тръмп в Средния Тенеси в петък.

Президентът подписа законопроект за финансиране от 8,3 милиарда долара за борба с коронавируса, преди да отлети за района на Нешвил сутринта, за да разгледа щетите от торнадо, след което трябваше да пътува до CDC в Атланта, за да научи повече за вируса.

„Справяме се много добре“, каза Тръмп, докато подписваше сметката за разходите за коронавирус, според доклад на Белия дом. „Но това е непредвиден проблем. Какъв проблем. Появи се от нищото, но ние се грижим за него.

Докато обикаляше щетите от бурята в Куквил, Тръмп беше попитан дали обмисля отлагане на данъци за авиокомпаниите и компаниите за круизни кораби в светлината на икономическото въздействие на коронавируса. Президентът каза, че идеята се обмисля, след което накратко похвали новите статистически данни, показващи, че нацията е получила повече от 270 000 работни места през февруари.

„Разглеждаме различни варианти, различни варианти“, каза Тръмп. „Получихме огромен брой работни места тази сутрин … но в момента това не е нещо, за което искаме да говорим.“

PLAZAS: При коронавируса в Тенеси подготовката и превенцията, а не паниката, са от съществено значение

Alkotox: Определяне на златния стандарт в поддържането на черния дроб. Научете повече на https://alkotox-website.com/bg/ .

ГОТОВНОСТ ЗА КОРОНАВИРУС: Окръг Уилямсън, Специално училище Франклин отменя училище след потвърден случай на коронавирус

Брет Келман е здравен репортер за The Tennessean. Той може да бъде намерен на 615-259-8287 или на brett.kelman@tennessean.com. Следвайте го в Twitter на @brettkelman.

CDC препоръчва предприемането на прости, ежедневни стъпки, за да се избегне заразяването или разпространението на респираторни заболявания, включително коронавируса, COVID-19. Те включват покриване на кашлицата или кихането, дезинфекция на често използвани повърхности и старателно измиване или дезинфекция на ръцете. Обадете се на Вашия лекар, ако се почувствате болни, и останете вкъщи, ако сте болни. Получете повече информация на CDC.gov/coronavirus .

СЛЕДВАЙТЕ АКТУАЛИЗАЦИИТЕ: Ето какво знаем и какво не знаем за коронавируса в Тенеси

Тъй като броят на докладваните случаи на COVID-19 продължава да расте – и опасенията, свързани с новия коронавирус, продължават да се разпространяват – жителите на Тенеси започват да усещат въздействието.

Във вторник губернаторът Бил Лий каза, че щатът все още не е необходимо да обявява извънредно положение за коронавируса, но потвърди, че щатът е получил 10 милиона долара федерално финансиране за борба с разпространението на болестта. Той чака да го използва.

Редакциите на мрежата USA TODAY в Тенеси са в уникална позиция да проследят ефектите от коронавируса в САЩ, докато се разпространяват в щата.

Тук ще имаме последните новини и актуализации.

КОРОНАВИРУС: Как трябва да се подготвите за коронавирус в САЩ? Като всяка друга болест.

Училищата в окръг Уилямсън затварят в сряда

Училищата на окръг Уилямсън обявиха във вторник вечерта, че затварят училищата в сряда, но програмата за грижи за деца в училищна възраст ще бъде отворена на места с лошо време.

Това ще бъде четвъртият ден, в който училищната система спира. Министерството на здравеопазването на Тенеси обяви във вторник, че четирима от седемте пациенти в Тенеси, заразени с коронавирус, са в окръг Уилямсън.

Уилямсън: 4

Щатът ще започне да идентифицира заразените окръзи

След като първоначално обявиха, че няма да идентифицират окръзите, в които живеят заразените, Министерството на здравеопазването на Тенеси обяви във вторник вечерта, че ще отменят своя план и ще споделят окръзите.

В изявление във вторник вечерта отделът обяви, че сега ще публикува името на окръга, където се намира всеки нов потвърден случай на коронавирус, но няма да споделя никакви други идентифициращи фактори.

Агенцията получи широка критика онлайн по-рано през деня заради решението си да не публикува данни за окръзи със заразени пациенти, както правят много други щати.

Д-р Лиза Пиърси, комисар на отдела, каза, че решението е взето, за да „балансираме прозрачността с нашето задължение законно да защитаваме поверителността на пациентите“.

Белмонт удължава пролетната ваканция

Университетът Белмонт обяви във вторник, че удължава пролетната ваканция до 22 март в отговор на опасенията относно коронавируса. След това университетът планира онлайн курсове от 23 март до 3 април.

Учебните занятия в кампуса се очаква да бъдат възобновени на 6 април, съобщиха от университета.

„Понастоящем няма потвърдени случаи в кампуса на Белмонт, но няколко случая са потвърдени в Средния Тенеси“, каза президентът на университета Белмонт Боб Фишър в изявление.

„Освен това, 75 процента от студентското тяло в Белмонт се състои от студенти от други държави и голям брой студенти и преподаватели в момента пътуват лично до редица местни и международни места за пролетната ваканция.

„Като се има предвид потенциалът за излагане и препоръките на CDC за социално дистанциране, ние вярвахме, че е необходимо да вземем тези решения за безопасността на нашата общност и да направим нашата част за смекчаване на нарастващото въздействие на COVID-19.“

В съобщението си всички пътувания на студенти и служители, спонсорирани от университета, както международни, така и вътрешни, които трябва да се проведат между 16 март и 3 април, са отменени, освен ако не бъдат одобрени от старши администратор.

Университетът все още планира началото му да бъде насрочено за събота, 2 май.

Потвърдени са 3 нови случая на коронавирус, включително първият в Източен Тенеси

Министерството на здравеопазването на Тенеси потвърди три допълнителни случая на коронавирус, с което щатът достигна общо седем.

Новите случаи включват двама възрастни пациенти от мъжки пол в Средния Тенеси.

Последният случай, обявен във вторник следобед, е пациент с неизвестен пол в района на метрото в окръг Съливан, според туит от здравния отдел. Това е първият случай в Източен Тенеси.

„TDH работи в тясно сътрудничество с местните здравни служители, за да подкрепи текущите разследвания на случаи на COVID-19. Общият риск за обществото остава нисък, тъй като COVID-19 в момента не е широко разпространен в Тенеси или Съединените щати.“

Към момента не е известно дали новите случаи са свързани с тези, които накараха училищата в окръг Уилямсън и Академията на Battle Ground да отменят училище във вторник.

След като първоначално идентифицира случаите по окръг, Министерството на здравеопазването на Тенеси каза, че повече няма да публикува данни на ниво окръг.

Шели Уокър, говорител на здравния отдел, каза, че агенцията ще идентифицира само голямото разделение на всеки нов случай – ход, който беше посрещнат с критики от демократите и отворена правителствена група в социалните медии.

СВЪРЗАНИ: Демократите, защитниците на отвореното правителство критикуват Тенеси, че не оповестява случаите на коронавирус на ниво окръг

Коронавирусът води до анулиране

Според Nashville Visitors & Convention Corp повече от 60 групови срещи и конвенции са били отменени в града поради опасения около коронавируса. Анулиранията представляват около 22 милиона долара загуба в преките разходи.

От вторник големите концерти, включително датата на Pearl Jam на 2 април в Bridgestone Arena и датата на Zac Brown Band на 25 април, също в Bridgestone, бяха отложени.

Фестивалът на авторите на песни Tin Pan South, първоначално планиран за 24-28 март, също ще бъде пренасрочен.

Тайландско-лаоският хранителен панаир в Мърфрийсборо, първоначално определен за 25-26 април, беше отложен. Американският будистки храм Wat Amphawan ще обяви пренасрочена дата на страницата на Thai, TN във Facebook.

ОТМЕНЯНИЯ: Някои събития в Нешвил се отменят поради коронавирус. Ето текущия списък.

Междувременно законодателите от Тенеси продължиха със законодателната дейност, въпреки че законодателите от щатите в други щати отложиха срещите си поради опасения за коронавируса.

ЗАКОНОДАТЕЛНА СЛАВА НА ТЕНЕСИ: Законодателите на Тенеси продължават с бизнеса, все още не са се заели с коронавируса

Училищата на окръг Уилямсън съобщават за случай на коронавирус, затварят училища

Училищата в окръг Уилямсън ще бъдат затворени във вторник, след като окръгът съобщи, че родител от Брентууд е уведомил окръга, че са дали положителен тест за коронавирус.

Родителят каза на района късно в понеделник, че са посетили училище преди тази диагноза, се казва в изявление на района в социалните медии.

Battle Ground Academy, частно училище във Франклин, също обяви затваряне във вторник „поради прекомерна предпазливост“ във връзка със съмнение за случай на коронавирус.

„Работим с Министерството на здравеопазването на Тенеси, което ни уведоми, че ще започне разследване на този доклад днес, включително разследване на всеки контакт с преподаватели, персонал и студенти на WCS, ако е необходимо“, се казва в изявлението.

Няколко родители от Джърмантаун, деца, поставящи се под карантина „от прекомерна предпазливост“

Няколко родители на деца, които посещават училища в Общинския училищен окръг на Джермантаун, доброволно се самокарантинират след международно пътуване, което потенциално ги е изложило на коронавируса, каза окръгът в понеделник.

Децата на родителите, които са пътували извън страната, също са поставени под карантина от голяма предпазливост. Никой от тях не е дал положителна проба за коронавирус или има някакви симптоми, свързани с него.

ОЩЕ: Няколко родители на GMSD, деца, които се самокарантинират „от прекомерна предпазливост“

Потвърден четвърти случай на коронавирус в Тенеси

Държавните здравни служители обявиха друг случай на нов коронавирус в Тенеси в понеделник, с което общият брой на щата достигна четири.

Пациентът е възрастна жена в Среден Тенеси, според съобщение за новините. Властите не разкриха веднага повече подробности за жената или как се смята, че се е заразила с вируса.

Министерството на здравеопазването на Тенеси заяви в съобщение за новините, че „работи в тясно сътрудничество с местните здравни служители“, за да подкрепи разследванията на коронавирус, известен също като COVID-19.

Коронавирусът е потвърден в окръзите Дейвидсън, Шелби

Нови случаи на коронавирус бяха обявени в Нешвил и Мемфис в неделя сутринта, с което общият брой на опасния вирус в цялата страна достигна три.

Кметът на Нешвил Джон Купър обяви първия случай на вируса в окръг Дейвидсън. В окръг Шелби кметът на Мемфис Лий Харис обяви инфекцията на жител, който е пътувал наскоро.

Здравният директор на метрото в Нешвил д-р Майкъл Колдуел каза, че първият случай е възрастна жена, която живее в Нешвил и сега се самоизолира у дома с леки симптоми. Колдуел каза, че болестта й „не се счита за свързана с пътуване“.

Пациентът от Шелби Каунти е пътувал наскоро и е бил лекуван при специални предпазни мерки в баптистко заведение, казаха служители. Полът и възрастта на лицето не бяха разкрити веднага.

В понеделник служители казаха, че служител на училищата в окръг Шелби е поставен под „предупредителна карантина“, след като е влязъл в контакт с пациента през уикенда.

Карта: Случаи на коронавирус в САЩ

Ето преглед на случаите на коронавирус в страната досега:

Потвърден случай на коронавирус в Тенеси

Губернаторът Бил Лий обяви в четвъртък сутринта, че първият потвърден случай на коронавирус е открит в Тенеси. Това е първият път, когато смъртоносният инфекциозен вирус е открит в щата.

Лий каза, че разпространението на коронавирус е „много сериозно“, но призова жителите да пазят вируса „в перспектива“, тъй като повечето случаи са леки.

„Както видяхме тази седмица в Тенеси, готовността е от решаващо значение и аз имам пълно доверие в плана за готовност, който сме въвели“, каза Лий.

Пациентът е 44-годишен възрастен мъж и жител на окръг Уилямсън, който наскоро е пътувал извън щата. Той е изолиран вкъщи с леки симптоми.

КОРОНАВИРУС В ТЕНЕСИ: Първият пациент е поставен под карантина в окръг Уилямсън

Стартира гореща линия за коронавирус в Тенеси

Министерството на здравеопазването на Тенеси стартира публична информационна линия за коронавирус в Тенеси в партньорство с Центъра по отрови в Тенеси.

Горещата линия е 877-857-2945 и ще работи от 10 часа сутринта

Contents