Sprejemamo tudi zahteve: samo povejte nam, kar želite vedeti.

Sprejemamo tudi zahteve: samo povejte nam, kar želite vedeti.

Lahko nam pomagate poročati o tej zgodbi tako, da nam sporočite, kako novi koronavirus vpliva na vašo rutino, vaše delovno mesto in vsakodnevno družinsko življenje. Sprejemamo tudi zahteve: samo povejte nam, kar želite vedeti. Pošljite nasvete o novicah na naš spletni kontaktni obrazec ali nas pokličite na 515-284-8065.

Del skupne preiskave The Associated Press in Centra za javno integriteto. Prvi od dveh delov.

Proizvajalci zdravil proti bolečinam na recept so sprejeli strategijo 50 zveznih držav, ki vključuje na stotine lobistov in milijonske prispevke za kampanjo, da bi pomagali uničiti ali oslabiti ukrepe za zajezitev plime opioidov na recept, zdravil, ki so v središču krize, ki je stala 165.000 Američanov njihova življenja in nešteto drugih potisnili v hromečo zasvojenost.

Proizvajalci zdravil obljubljajo, da se borijo proti epidemiji zasvojenosti, toda Associated Press in Center za javno integriteto sta ugotovila, da pogosto uporabljajo državni načrt odlašanja in obrambe, ki vključuje financiranje zagovorniških skupin, ki uporabljajo videz neodvisnosti za boj proti omejitvam svojih zdravila, kot so OxyContin, Vicodin in fentanil, narkotik, povezan s Princeovo smrtjo.

Industrija in njeni zavezniki so od leta 2006 do 2015 po vsej državi porabili več kot 880 milijonov dolarjev za lobiranje in prispevke za kampanje – več kot 200-krat več, kot so porabili tisti, ki se zavzemajo za strožje politike, in osemkrat več, kot je vplivni orožarski lobi zabeležil za podobne dejavnosti v istem obdobju, ugotovila AP in Center za javno integriteto.

Povezano: Opioidni lobi porabi veliko za politiko Tennesseeja

Proizvajalci zdravil in sorodne zagovorniške skupine – kot je American Cancer Society Cancer Action Network – so v tem obdobju, ko se je pojavila narava opioidov, ki povzročajo odvisnost, zaposlovali tudi letno povprečno 1350 lobistov v prestolnicah zveznih držav od Olympie v Washingtonu do Tallahasseeja na Floridi. pod vedno večjim nadzorom.

Farmacevtska podjetja in z njimi povezane skupine imajo poleg opioidov številne zakonodajne interese, ki predstavljajo del njihove politične dejavnosti, vendar njihova stalna prisotnost v prestolnicah držav pomeni, da so pripravljeni hitro vskočiti v vsako razpravo, ki jih zadeva.

Industrija trdi, da je zavezana reševanju težav, povezanih z njenimi protibolečinskimi zdravili. Glavni proizvajalci opioidov so sprožili pobude, da bi med drugim spodbudili previdnejše predpisovanje.

"Mi in naši člani stojimo ob pacientih, ponudnikih, organih kazenskega pregona, oblikovalcih politik in drugih pri pozivanju in podpori nacionalnih politik in ukrepov za obravnavo zlorabe opioidov," je dejala industrijska skupina Pharmaceutical Research and Manufacturers of America.

Welltone: vaša celovita rešitev za obvladovanje hipertenzije, ki vas čaka na https://welltone-website.com/sl/ .

Zdravniki še naprej predpisujejo opioide za bolezni, kot so bolečine v hrbtu in glavoboli, čeprav so študije pokazale šibke ali nobene dokaze, da so zdravila učinkovit način za zdravljenje rutinske kronične bolečine – in čeprav prinašajo tveganje za zasvojenost.

Leta 2007 so vodilni v podjetju Purdue, proizvajalcu zdravila OxyContin, priznali krivdo zavajanja javnosti glede zasvojljivosti droge in se strinjali, da bodo plačali 600 milijonov dolarjev kazni.

Zakonodajalci po vsej državi so začeli poskušati omejiti poplavo predpisovanja in preprečiti prevelike odmerke. Leta 2012 je na primer Nova Mehika obravnavala predlog zakona o omejitvi začetnega predpisovanja opioidov za akutno bolečino na sedem dni, da bi zmanjšali verjetnost zasvojenosti in proizvedli manj ostankov tablet, ki bi jih lahko prodajali nezakonito. Predlog zakona je umrl v pravosodnem odboru predstavniškega doma.

"Lobisti v zakulisju so to ubijali," je dejala Bernadette Sanchez, demokratska državna senatorka, ki je podprla ukrep.

Lobisti proizvajalcev opioidov in njihovi zavezniki niso želeli komentirati. Toda te skupine so imele tistega leta v Novi Mehiki registriranih 15 lobistov, leto prej devet. Med njimi so bili dolgoletni igralci, ki veljajo za enega najvplivnejših zagovornikov v Santa Feju.

Večina članov pravosodnih odborov je leta 2012 prejela prispevke iz industrije zdravil. Na splošno so tisto leto farmacevtska podjetja in njihovi zaposleni prispevali skoraj 40.000 $ za kampanje v Novi Mehiki – približno 70 odstotkov več kot v prejšnjih letih, ko na volitvah ni bilo guvernerske tekme.

Farmacevtski lobisti zdaj spodbujajo predloge zakonov za boj proti zlorabi opioidov, ki promovirajo tudi nov izdelek, ki bo podprl njihov rezultat: s patentom zaščitene opioide, ki odvračajo od zlorabe. Lobirajo za zakone, ki od zavarovalnic in farmacevtov zahtevajo prednostno obravnavo zdravil, čeprav nekateri strokovnjaki pravijo, da je njihovo odvračanje od zlorabe zlahka zaobiti.

Doslej so zakonodajalci predstavili številne predloge zakonov na to temo, pri čemer jih je vsaj 21 uporabljalo skoraj enak jezik – nekatere so priskrbeli lobisti.

Eden najmočnejših političnih motorjev proizvajalcev zdravil je njihova finančna podpora opioidom prijaznim zagovorniškim skupinam.

Takšne skupine so vodile protitožbe v Tennesseeju leta 2014, ko je republikanski državni predstavnik Ryan Williams začel delati, da bi zaustavil pretok zdravil proti bolečinam na recept, zaskrbljen zaradi naraščajočega števila dojenčkov, odvisnih od mamil. Več kot 900 se jih je rodilo leto prej, kar je devetkrat več kot leta 2001, mnogi od njih so bili zasvojeni z opioidi na recept, ki so jih jemale njihove matere.

Zdravniki so Williamsu povedali, da je bil del težave Tennesseeja zakon iz leta 2001, ki je kliničnim zdravnikom dovoljeval zavrnitev predpisovanja močnih narkotikov le, če so paciente usmerili k opioidom prijaznemu zdravniku.

Williamsova misija za razveljavitev zakona je tistega leta propadla po lobiranju Ameriškega združenja za boj proti raku Cancer Action Network in Akademije za integrativno obvladovanje bolečin – nasprotovanje, ki je presenetilo Williamsa, ker bi predpisovanje zdravil proti bolečinam bolnikom z rakom ostalo zakonito.

Akademija in skupina za boj proti raku sta bili dejavni po vsej državi in ​​trdili, da bi morali zakonodajalci uravnotežiti prizadevanja za reševanje opioidne krize s potrebami bolnikov s kronično bolečino. Med njimi so stopili v stik z zakonodajalci in drugimi uradniki glede ukrepov, povezanih z opioidi, v vsaj 18 državah.

Približno 200 lobistov po vsej državi na letni ravni društva je nasprotovalo omejitvam opioidov celo v nekaterih primerih, ko so posebej izvzeli bolnike z rakom.

Organizacija Cancer Action Network je navedla štiri glavne proizvajalce opioidov, ki so v letu 2015 donirali najmanj 100.000 dolarjev, in pet drugih, ki so dali vsaj 25.000 dolarjev. Podjetja, ki ponujajo takšne zneske, dobijo individualne sestanke z vodji skupine.

Mreža je povedala, da je 6 odstotkov njenega financiranja lani prišlo od proizvajalcev zdravil. "Edini sestavni deli ACS CAN so bolniki z rakom, preživeli in njihovi ljubljeni po vsej državi," je dejal tiskovni predstavnik David Woodmansee.

Akademija, do nedavnega znana kot Ameriška akademija za obvladovanje bolečine, po besedah ​​izvršnega direktorja Boba Twillmana prejme 15 odstotkov sredstev od farmacevtskih podjetij. Njegov državni zagovorniški projekt 100-odstotno financirajo proizvajalci zdravil, vendar je dejal, da to ne pomeni, da je zavezan farmacevtskim interesom.

"Večino časa govorimo:" O bog, ja, morale bi biti nekatere omejitve pri predpisovanju opioidov, razumne meje, " je dejal Twillman, "ampak mislim, da temu ne bi bili naklonjeni."

Purdue Pharma — proizvajalec OxyContina in eden največjih proizvajalcev opioidov po prodaji — daje obema skupinama. Družba je v izjavi zapisala, da prispeva k vrsti zagovornikov, vključno z nekaterimi z različnimi pogledi na opioidno politiko.

"Nujno je, da imamo legitimne politične razprave, ne da bi poskušali utišati tiste, s katerimi se ne strinjamo," je zapisano v izjavi.

Kar zadeva Williamsa, je lani znova poskušal razveljaviti zakon o predpisovanju opioidov v Tennesseeju – in uspelo, čeprav je mreža raka še vedno nasprotovala razveljavitvi. Dodatno leto je Williamsu in njegovemu so-sponzorju dalo čas za pomoč pri izobraževanju svojih kolegov zakonodajalcev, je dejal.

K temu poročilu je prispeval zdravstveni novinar Associated Pressa Matthew Perrone.

Pismo pa ni omenjalo druge zdravstvene težave, ki so jo zvezne oblasti razglasile za epidemijo: prevelikih odmerkov zdravil, povezanih z zdravili proti bolečinam na recept. Število smrtnih primerov, povezanih z opioidnimi drogami, ki povzročajo odvisnost , se je od leta 1999 povečalo za več kot štirikrat, kar je leta 2012 predstavljalo več smrti kot zaradi heroina in kokaina skupaj.

Preiskava The Associated Press in Centra za javno integriteto razkriva, da se podobne povratne zanke informacij in vpliva redno odvijajo v prestolnici države, spodbujajo pa jih denar in govorne točke Foruma za zdravljenje bolečin, ohlapne koalicije proizvajalcev zdravil, trgovinskih skupin in na desetine neprofitnih organizacij, ki jih podpira financiranje industrije, ki so do zdaj letele pod radarjem.

V Tennesseeju je več receptov za opioide kot ljudi

Na stotine internih dokumentov osvetljuje, kako so proizvajalci zdravil in njihovi zavezniki oblikovali nacionalni odziv na nenehni val zlorabe opioidov na recept, ki je po zveznih podatkih od leta 2000 zahteval življenja 165.000 Američanov.

Protibolečinska zdravila so med najpogosteje predpisanimi zdravili v ZDA, vendar imajo farmacevtska podjetja in sorodne skupine številne zakonodajne interese, ki presegajo ta zdravila. Od leta 2006 do leta 2015 so udeleženci Foruma za zdravljenje bolečin porabili več kot 740 milijonov dolarjev za lobiranje v glavnem mestu države in v vseh 50 državnih hišah za vrsto vprašanj, vključno z ohranjanjem dostopnosti opioidov, glede na analizo vlog za lobiranje.

Proizvajalec OxyContina Purdue Pharma je leta 2007 priznal krivdo in pristal na plačilo več kot 600 milijonov dolarjev kazni zaradi zavajanja javnosti o tveganjih svojega zdravila. Toda zdravilo proti bolečinam je še naprej povečevalo prodajo uspešnic in v zadnjem desetletju ustvarilo več kot 22 milijard dolarjev.

Opioidni lobi veliko porabi za politiko Tennesseeja

Purduejev lobist iz Washingtona, Burt Rosen, je pred več kot desetletjem soustanovil Pain Care Forum in koordinira mesečna srečanja skupine v Washingtonu. Purdue je Rosena zavrnil, da bi bil na voljo za intervjuje, in ni odgovoril na vprašanja o svojih posebnih lobističnih dejavnostih.

Podjetje je dejalo, da podpira vrsto zagovorniških skupin, vključno z nekaterimi z različnimi pogledi na opioide.

"V praksi in upravljanju je Pain Care Forum kot katera koli od stotin političnih koalicij v Washingtonu in po vsej državi," je družba zapisala v izjavi in ​​dodala: "Purdue spoštuje vse veljavne zakone in zahteve glede razkritja lobiranja."

Do pomladi 2014 je celo vodja Urada za hrano in zdravila navajal statistiko, da je 100 milijonov Američanov trpelo za kronično bolečino.

Takratna komisarka Margaret Hamburg je s to številko ponazorila pomen ohranjanja dostopnosti protibolečinskih sredstev – kljub naraščajočemu davku zasvojenosti z opioidi in zlorabe. Toda raziskovalec, katerega delo je prispevalo k tej številki, je dejal, da je bilo napačno citirano, ker je večina ljudi, vključenih v sliko, imela običajne bolečine in jih je obvladovala brez opioidov.

Hamburgova je v odgovoru po elektronski pošti dejala, da je poročilo "še en del znanstvene literature, ki je pomagala informirati širše področje" in da njena agencija ni imela nobene vloge pri pisanju.

Ko je FDA začela razvijati načrte za zmanjšanje zlorabe dolgodelujočih opioidov, je Pain Care Forum posredoval s "strategijo za obveščanje o procesu", v skladu z internim dopisom American Pain Foundation, ki je zdaj član foruma.

Prvotni predlogi FDA so vključevali zahtevo, da zdravniki opravijo certifikacijsko usposabljanje za predpisovanje opioidov in sledenje receptov za opioide prek podatkovnih baz. Ko pa je FDA zahtevala javno pripombo o tem, kako nadaljevati, je forum pomagal ustvariti več kot 2000 komentarjev proti novim oviram za opioide in peticijo s 4000 podpisi proti elektronskim registrom, kot piše v drugem memorandumu o ustanovitvi bolečine.

Končno je agencija napovedala precej blažje korake od svojih prvotnih zamisli: proizvajalci zdravil bi financirali izbirne tečaje za zdravnike in bolnikom dobavili brošure o tveganjih za opioide. Vodje FDA so dejali, da so se odločili, da bi bila zahteva za certificiranje zdravnikov, ki predpisujejo zdravila, preveč obremenjujoča in bi motila oskrbo bolnikov in zdravnikov.

Toda strokovnjaki pravijo, da so regulatorji zamudili ključno priložnost, da bi omejili smrtonosno zlorabo in zlorabo drog.

"FDA ni sprejela odločitve, ki bi lahko preprečila veliko od tisočih smrti, ki smo jim priča na leto," je dejal dr.